Welkom op mijn blog!

Welkom! Hier plaats ik het resultaat van mijn aanvallen, die kenmerkend zijn voor iemand met het syndroom van Martha Stewart (MSS). Het liefst doe ik alles tegelijk: naaien, figuurzagen, koken, bakken, borduren, schilderen, ... ik heb niet echt een goede rem.

De naam van de blog, karottentrekker, is overigens van geen enkele betekenis. Het is gewoon een leuk Vlaams woord wat in de grote blogwereld nog niet in gebruik was.

Uiteraard vind ik het fijn als jullie een vraag stellen of gewoon een reactie achterlaten.


woensdag 20 juni 2012

Farmhouse Soda Bread

Normaal bak ik alleen brood in de broodmachine, maar dit snelle brood hoeft geen 3,5 uur bereidingstijd.

Dit recept komt uit het boek The Great British Book of BAKING en is het basis Iers soda brood. Het recept is als volgt:



450 gram bloem (het boek zegt 'organic' of 'best-quality' ... ik ga gewoon voor 'best-available')
1 tl natriumbicarbonaat (baking soda)
1 tl zout
350 ml karnemelk

Bloem, zout en baking soda zeven, in de kom van de keukenmachine doen en de karnemelk toevoegen in een kuiltje wat je in de vaste ingrediƫnten gemaakt hebt.
Een tijdje kneden, daarna nog even op een bloem bestoven aanrechtblad met de hand kneden tot een bol. Plat drukken tot 3 Ć  4 cm dik en met een mes een kruis maken in het brood. Met bloem bestuiven.
In een voorverwarmde oven van 220 graden zetten (op een bakplaat) en 30-35 minuten bakken. Het brood is klaar als het hol klinkt wanneer je met je knokkels op de onderkant klopt. Ik heb het geprobeerd maar kan niet zeggen of het brood nu hol of vol klonk.

En dan is het dus de bedoeling dat de bol een bol blijft. Zoals op de foto te zien is, is mijn brood in de oven een klein beetje gemuteerd...


Geen opmerkingen: